Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Κύριε Δημοσιογράφε για δες αυτό....

Ακολουθεί ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσει κάθε δημοσιογράφος πριν ανοίξει το στόμα του για να πει μακακίες (sorry κιόλας)

Από Animalis’s Weblog

Το θράσσος έχει όρια. Η διαστρέβλωση των γεγονότων είναι έγκλημα. Η διαπλοκή πρέπει να σπάσει.

Τις τελευταίες μέρες έχουν βγει σχετικοί και άσχετοι και αναλύουν το διαδίκτυο με όρους από την εγκληματολογία.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ;

Φυσικά δεν αναφέρωμαι στο press-gr. Αν έχει διαπραχθεί έγκλημα, υπάρχει η δικαιοσύνη να το αποδείξει και να καταλογίσει τις ευθύνες ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Μιλώ για όλους εμάς, που θέτουμε τις απόψεις μας, κρίνουμε και κρινόμαστε σκληρά, τόσο για τα γραφόμενά μας όσο και για τις απόψεις μας.

Γράφουμε για όλα αυτά, που μας απασχολούν και όσοι, λίγοι ή πολλοί, μας διαβάζουν έχουν το δικαίωμα να μας “τα χώσουν” στην καθομιλουμένη.

Πόσοι έχουν την δυνατότητα να κρίνουν ένα δημοσιογράφο, όταν καταθέτει την άποψή του στο έντυπο ή στο ηλεκτρονικό μέσο, που εργάζεται;

Πόσες φορές όταν κάποιος πολίτης έκρινε κάποιον δημοσιογράφο στην τηλεόραση, δέχθηκε επίθεση και μάλιστα έντονη από τους κατά τα άλλα έντιμους δημοσιογράφους; Απαντώ, στο 100% των περιπτώσεων ακόμα και όταν το ρεπορτάζ τους κατέστρεφε την υπόληψη των πολιτών.

Πόσες φορές έγινε αποκατάσταση της φήμης κάποιου πολίτη από τους δημοσιογράφους, που τον κατηγόρησαν και τον έπληξαν ηθικά και οικονομικά; Καμμία και σε όσες φορές κάτι ειπώθηκε δεν έγινε με την ίδια ένταση, όση και η κατηγορία του.

Αυτοί οι δημοσιογράφοι λοιπόν κρίνουν και διαμορφώνουν άποψη και γνώμη.

Οι δημοσιογράφοι, που με αιτιολογικό τον τηλεοπτικό χρόνο διακόπτουν κάποιον ομιλητή, αφαιρώντας του έτσι το δικαίωμα να ολοκληρώσει την άποψή του.

Γράφει γνωστός δημοσιογράφος κρίνοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

“Είναι ποινικοποίηση του Διαδικτύου αν μπει φρένο σε δέκα συκοφάντες και πέντε εκβιαστές; Και θα πληγεί η ελευθερία της ενημέρωσης αν βάλουν τρεις κανόνες σε ένα ξέφραγο αμπέλι;”

Και συνεχίζει:

“Θεωρώ απίθανο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να εμφορείται από τέτοιες απόψεις. Υποθέτω ότι η υπερβολή στην προκειμένη περίπτωση εντάσσεται κυρίως σε ένα (κακώς εννοούμενο…) «άνοιγμα στη νέα γενιά», η οποία υποτίθεται ότι εκφράζεται από τα μπλογκ που απειλούνται από την κυβέρνηση. Κάποιοι στο ΠαΣοΚ θα σκέφτηκαν ότι έτσι βάζουν χέρι στην πελατεία του Τσίπρα

Αλλά και αυτό είναι άστοχο: πιστεύει κανείς στο ΠαΣοΚ ότι η νέα γενιά είναι κάποιοι αργόσχολοι που ξημεροβραδιάζονται στο Διαδίκτυο για να συκοφαντούν ή να υβρίζουν τους διπλανούς τους; Και σε αυτούς διαλέγουν να απευθυνθούν; Και αν όντως απευθύνονται σε αυτούς, τότε στους νέους που σκοτώνονται στο διάβασμα ή στη δουλειά ή και στα δύο για να φτιάξουν τη ζωή τους ποιος θα απευθυνθεί;”


Όλο το άρθρο http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080301&nid=7670858

Δεν θα κρίνω την αγαπημένη ασχολία του Κου Πρετεντέρη, να υποβιβάζει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Έτσι και αλλιώς έχει το δικαίωμα να το κάνει. Θα κρίνω όμως τις απόψεις του.

Πρώτον: Το blogging είναι ελεύθερη σκέψη και δεν έχει σχέση με συκοφαντίες, ύβρεις και εκβιασμούς.

Δεύτερον: Η ελεύθερη σκέψη δεν είναι κάτι, που χρήζει περιχαράκωσης. Η κοινωνία δεν δέχεται φραγμούς στην ελευθερία της. Αν μπουν φραγμοί στο διαδίκτυο, μήπως μετά θα ελέγχουν και τις συζητήσεις μας στα σπίτια και τις καφετέριες; Δημόσιες δεν είναι και αυτές;

Τρίτον: Η Νέα Γενιά δεν είναι πελατεία κανενός, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε του Τσίπρα και δεν ανέχεται από κανέναν να την αποκαλεί έτσι.

Τέταρτον: Όσοι ασχολούνται με τις ιδέες δεν είναι αργόσχολοι απλώς ενδιαφέρονται και ανησυχούν και όσοι ασχολούνται έστω με παιχνίδια στο ίντερνετ, πιστεύετε ότι δεν είναι νέοι, που σκοτώνονται στη δουλειά;

Τέλος κύριε Πρετεντέρη με την αγωνία σας να πείτε κάτι.

Πως μπορείτε να μας θεωρείτε πελατεία, αργόσχολους ή άτομα που χρήζουμε φραγμών στη σκέψη μας;

Σας Θυμίζω:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ DVD, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΝΤΑΡΕ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΤΑΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΜΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΜΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ.

ΦΙΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

ΔΙΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το Ιστολόγιό μου

EIMAI BLOGGER ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Γράφω σε blog διότι θέλω να με ακούν.

Γράφω σε blog διότι θέλω να με κρίνουν.

Γράφω σε blog διότι θέλω να αντιστέκομαι.

Γράφω σε blog διότι θέλω να αλλάξω.

Τον εαυτό μου;

Τον κόσμο;

Τη χώρα μου;

Ίσως.

Αυτό όμως που θέλω είναι να είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ.

ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΔΥΝΑΤΟΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ.

ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ

ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.